A 2022-es év Human Design szerint

December az a hónap, amikor a nyugati kultúrával lezárjuk az óévet, ugye megünnepeljük karácsonyt, az adventet, szilvesztert, és fényt hozunk ebbe a sötét évszakba, és előzzük a régi dolgokat, átnézzük az új évünket, és megtervezzük az új évet.

És sokan új kezdetet várnak, ugye január elsején, amikor elindul az év, és épp ez vezethet nagyon sokszor csalódáshoz.

A Human Designban energetikai szempontból ezek a napok valójában még a lezárás időszaka. Az elmúlt évről való elmélkedés ideje.

És az energetikus újrakezdés csak ezután kezdődik. Érdekes, ugye?

Nagyon sok programot láttam én is most kiírva, hogy évtervezés január első hetében, de hogyha energetikailag ez még az óévről szól, a régi évről szól, és még egyáltalán nincs benne az újrakezdésnek az energiája, akkor fölöslegesen kiadunk energiát oda, ahol az még a természet szerint az még nem lehetséges.

Úgyhogy arról szeretnék egy kicsit mesélni, hogy a Human Designban, hogy hogy van ez, és hogy mikor kezdődik ott az új év, mert nem január elsején kezdődik.

Egy Human Design év a genetikai Startkodonnal kezdődik, amikor a Nap és a Föld ismét a 41-es és a 31-es kapuba érkezik.

Tehát mindig akkor kezdődik az új év a Human Design-ban,  a Human Design a Napot figyeli. Persze a többi bolygó is ott van, de hogy a napnak a helyzetét figyeli, hogy a nap mikor érkezik újra a 41-es kapuba, és nem is akárhogyan, hanem hogy az első vonalban, az első színben, az első tónusban és az első bázisban, tehát teljesen meg tudjon érkezni újra ehhez a Startkodonhoz.

2022-ben ez január 22-én történt.

A biológiában a startkodon az MRNS átirat első kódja, amelyet a riboszóma beolvas, és ez indítja el a teljes folyamatot.

Tehát a 41-es kapu, de hogyha nem is értesz semmit a biológiához, akkor úgy kell elképzelned, úgy képzeld el a Startkodont, mint hogyha van egy nagy könyved, és van egy jó vastag címsora.

És amikor ez a vastag betűs címsor megjelenik, akkor tudod, hogy egy új szakasz kezdődik.

És úgy képzeld el, hogy a 41-es, vagyis amikor a Human Design év elindul, hogy a 41-es kapuval a legeslegelső új szakasz kezdődik.

Tehát nem egy fejezetnek az új szakasza, hanem a könyvnek az új szakasza.

A 41-es kapu tehát azért olyan különleges, mert ez az egyetlen beavató kapu.

Minden év új év, úgy lehetne mondani, a korlátozás kapujával kezdődik, és a hozzá kapcsolódó váratlanokkal.

A 41-es kapu az üzemanyaga a legemberebb áramláshoz, az érzések áramlásához. Az érzések teljes skáláját tartalmazhatja, de csak egy érzésnek lesz igazán valódi értéke.

Én nagyon jól ismerem a 41-es kaput, a Starkodont, mert nekem a Human Design-ban megtalálható ez a kapu a tudattalan holdnál, vagy hogyha a Genekeys-t nézzük, akkor az attraktion, a saját mágnesességem gyöngyeként.

A 41-es kapu az új élmények iránti vágyat jelenti. És azt, hogy mindig meglátjuk a fejlődést. Tehát, ahogy van egy elvárásunk, és ez segít nekünk abban, hogy bármilyen korlátozó körülmények között is meglássuk a fejlődést.

Az előrelátás, az újrakezdés energiája vonzza például nálam be a klienseket, a lélek ügyfeleket.

Ez az előrelátás, ez a megmozdulás, az új élmények iránti vágy. Ez a start, a “Most végre megmozdulok!” energiája és ez a 41-es energia.

Úgyhogy passzol is hozzá a második keresztnevem: a startpisztoly.

Amikor elkezdtem Human Designnal foglalkozni jó pár éve, akkor értettem meg igazán, hogy miért is vagyok olyan, amilyen, és miért van nekem ilyen erös startoló, beindító tehetségem és másoknak nincs. Ez azért is van, mert van egy 41-es kapum 🙂

Milyen energiákat hozott Human Design szempontjából 2022?

Az első nagy fontos címszó a felelősségvállalás volt. 

Tehát a vezetés, a hatalom, a felelősségvállalás energiája. A hatalmi struktúrák megváltoztak.

Hol vállaltál te vezetést?

Hol vetted föl a vezetői szerepet?

Hol tartottad vissza magadat?

Hol vetted át a hatalmat, vagy hol hagytad el a hatalmadat?

Felelősséget vállaltál az életedért, a vállalkozásodért, a kapcsolataidért, az egészségedért, a pénzügyeid felett, vagy átadtad esetleg másoknak ezt a felelősséget, vagy egyáltalán rátettél egy jó nagy takarót vagy szőnyeget, hogy ne is vedd észre, hogy itt most már a felelősséget át kellene venni?

Nem tudom, hogy mennyire érezted ezt az energiát, ezt a minőséget, ezt a témát az életedben, de ez volt az első, amit ki lehet olvasni a 2022-es Human Design évéből.

A második téma, amivel konfrontálva voltunk, az individualitás és a hitelesség

Ez a holdcsomópontokból alakult ki a 8-as és a 14-es kapukról van itt szó. Ez arról szól, hogy ismerd fel az egyediségedet, az individualitásodat, és váljál hitelesen láthatóvá.

Itt olyan témák lehettek például neked 2022-ben, hogy:

  • Felismerted-e az egyediségedet?
  • Megélted-e az egyediségedet?
  • És hogyan váltál láthatóvá?
  • Milyen területeken játszol még bújócskát?
  • Hiteles és egyedi voltál akkor is, amikor mások mást vártak el tőled?

Tehát ez az individualitás és a hitelességnek a témaköre.

2022ben sokkal tudatosabban, human designosan készültem az évre, úgyhogy tudtam, hogy a bizniszemben milyen témákat fogok előre hozni, előre tenni, előtérbe helyezni, mert tudtam, hogy az egyediség és az individualitás, a hitelesség az egy téma lesz.

Épp ezért ezzel is foglalkoztam, mert szerettem volna, hogyha minél több ember felismeri és meg tudja élni az egyediségét, de mikor tud ez megtörténni?

Hát akkor, amikor saját magába bele tud szeretni, amikor le tudja bontani a korlátozó dolgait, a hiedelmeit, a nézeteit saját magáról, a világról, és hogy tényleg megismerje magát, és erről szólt nekem a bizniszem is, de magánemberként is éreztem, hogy tényleg arról szól, hogy saját magunk működését megismerjük, a saját magunk egyediségét, hogy felismerjük azt, hogy milyen gyönyörű, egyedi emberek vagyunk, és a másik ugye, hogyha ezt fölismertük, hogy hogyan válunk láthatóvá, hogy mennyire vagyunk hitelesek, vagy pedig még mindig bujkálunk.

Ezek a kérdések, amiket felteszek, ezek un. Journaling kérdések is lehetnek számodra, azaz naplós kérdések, hogy kiírod magadnak, és tényleg megválaszolod őket vagy szóban, vagy pedig írásban, hogy hiteles és egyedi tudtál-e maradni akkor is, vagy voltál akkor is, amikor mások mást vártak tőled.

Ezt én nagyon keményen éreztem a bizniszemben is, a magyar nyelvű vállalkozásomban, amit augusztusban startoltam. Ugye amikor az ember már éli a saját működését és hiteles és autentikus, egyedi életet él és vezeti a vállalkozását, és akkor nagyon sok ember még triggerezve érzi magát, amikor a másik ebben a hitelességben benne van.

És hogy meg tudjuk-e azt csinálni, hogy akkor is azt csináljuk, amikor a másikok mást várnak el tőlünk. Úgyhogy nekem ez nagyon ott volt az életemben, 2022-ben. Mind a kettő hitelesség is, és az egyediség is. Úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy te ezt hogy élted át.

A harmadik téma pedig a fókusz volt, a holdnak az energiája, itt a Holdhoz tartozó  47-es kapuról beszélek, a harmadik vonalban.

És mire volt fókusz? Az önértékelésről szólt, az önvádaskodásról és az önmegtagadásról szólt.

A múltban járt az eszed ? Panaszkodtál, hogy milyen nehéz dolgod van, ezért vagy azért, vagy még mindig esetleg panaszkodsz múltbeli dolgok miatt, emberek miatt, helyzetek miatt?

Itt volt az idő 2022-ben arra, hogy az önértékelésünket rendbe tegyük.

Ugye ezen volt a fókusz az önértékelésen, vagy pedig hogyha nem az önértékelés, akkor a másik oldal az önvád, vagy az önmegtagadás. Tehát, hogyha nem tettük azt, hogy saját magunkat értékeltük, akkor megtagadtuk saját magunkat, esetleg vádoltuk magunkat, tehát áldozatnak láttuk magunkat, vagy esetleg másokat vádoltunk, ezzel meg magunkat ugye tettesként, a másikat meg áldozatként lepecsételtük.

Az a fókusz itt, hogy tereld el az energiádat a nehéz időkről!

Tölts több időt saját magaddal az energiádban, a most-ban koncentrálj arra, amire kell, hogy összpontosítsa te saját témáidra.

A 2022-es év már nem arról szólt, hogy nyalogatjuk a sebeinket. Rengeteg ember van még, aki még mindig ezt csinálja.

Nekem is volt egy tréningem, és ott is azok az emberek tudtak igazán felszabadulni, pont ebben a témában, ugye ez bőségtudatosságról szól, de akkor is az önértékelés, mint belső folyamat, az ugye az része a programnak, az önértékelés, hogy belemész ebbe, vagy pedig ez az önvádaskodás, vagy önmegtagadás.

Tehát amikor másokat vádolsz, vagy más a hibás, mennyire vállalod a felelősséget?

Hol van neked a fókuszod?

Azok az emberek, akiknek volt önértékelésük, illetve az önértékelésükön tudtak dolgozni, ebben a témában tudtak fejlődni. Tényleg ők érték el a legnagyobb változást.

Transzformáció volt náluk, előreléptek, kvantum mérföldkövekkel, kvantum mérföldlépésekkel tudtak előre menni a témáikban, és nemcsak a pénzügyekről volt ott szó, bőségtudatosságról, hanem tényleg ezzel az önértékeléssel, hogy hogyan látod magadat, és hogy hogyan tudsz előre haladni az életben, és azok az emberek, akik ezt nem tették, hogy azok megtagadták saját magukat.

És ez is nagyon fontos, hogy mennyire terelem még az energiámat a múltba, nyalogatom a sebeimet, és mondom azt, hogy:

“ja, hát igen, azért volt ilyen életem,mert…”

“meg azért van ilyen pénzügyi szituációm….”

“meg azért vannak ilyen kapcsolataim….”

“meg azért vagyok még mindig ebben a helyzetben…”

“azért vagyok még alkalmazott…”

“azért nem működik még a vállalkozásom már évek óta…..”

” azért van ilyen szinten, mert ….” pont, pont, pont. ….

És ott, amit te oda beleraksz, az pont az a kifogás, ami téged visszatart és a helyben tart, pont ott tart, hogy ne tudjál előre mozdulni.

2002-ben megvolt a lehetőségünk ezzel a fókusz energiával, hogy koncentrálni tudjál a saját magad dolgára, hogy összpontosítani tudjál a te saját témáidra, és nem is hogy kifelé, mások felé figyelünk, hanem saját magunk felé.

Arról szólt 2022, hogy “Húzd már ki magadat!”,

vedd már észre, milyen gyönyörű ember vagy! milyen egyedi vagy! mennyi minden benned van, mennyi potenciál, lehetőség benned van! és éld már meg azt, amire te leszülettél!!!

2020 óta úgy veszem észre, hogy annyira ott van a lehetőségünk lehámozni azokat a rétegeket magunkról, amik nem mi vagyunk.

Ha hagymát képzelünk el, hogy le tudjuk ezeket a rétegeket bontani magunkról, amik nem mi vagyunk.

És utána ott meg fogunk érkezni a saját magunk esszenciájába az, ami vagyunk.

És a Human Design abban tud neked segíteni, hogy észre tudd venni, hogy olvasni, hogyha olvasni tudsz a sorok között, hogyha ezeket a kódokat meg tudod érteni, ugye kaptál te is egy élettérképet, amivel leszületsz, és hogyha a kódokat tudod olvasni, a kódok mögé be tudsz látni, hogy akkor észreveszed, hogy hogy születtél, milyen működésed van, mire születtél le?

Tehát most itt a fókusz, hogy mi van nekünk a fókuszban, hogy tudjuk-e élni ezt, amivel mi leszületünk, és ezek a rétegek, amik nem hozzánk tartoznak, ugye ez a kondicionálás, amit magunkra szedtünk kisgyerekkorunk óta a társadalomtól, a szülőktől, nagyszülőktől, örökségként a barátainktól, az ismerősöktől, az országtól, tehát rengeteg kategóriából érkeznek ezek a dolgok, és kondicionálva vagyunk, hogy ezeket hogyan tudjuk lerakni?

A Human Design szerint hét évig tart, amíg sejtszinten, teljesen sejtszintig le tud cserélődni ez a kondicionálás, és arra kapunk mi most segítséget.

És 2022-ben is ezt gyönyörűen meg lehetett látni, és az a kérdés, hogy beleálltál-e abba a dologba, hogy hagytad-e, hogy ez a kinti energia segítsen téged, hogy tényleg meg tudd ezeket a dolgokat tenni.

És a következő téma, ami 2022-ben jelen volt, az a nyugalom.

Ez arról szól, hogy kívül viharos idők jönnek, és szerintem ezek meg is voltak -), és arról is, hogy átalakítsuk őket és hogy áttranszformáljuk őket.

Anyagi javak elvesztése, az infláció fokozódása fizikai szinten látható volt.

És több befektetés elvesztette az értékét.

Mi is vesztettünk el pénzt. Nekünk is volt egy befektetésünk, sőt, ahol még a gyerekek is befektették a saját spórolt pénzüket, vagy megdolgozott pénzüket, és teljesen elúszott az egész.

Most, amikor ezt a visszapillantót készítettem, akkor jutott eszembe, hogy hú, hát tényleg, ez nekünk is benne volt 2022-ben, az év elején.

Amikor kint ilyen extrém a szituáció, amikor viharos idők vannak kint, akkor az a feladatunk, hogy koncentráljunk a belső bőségre, így alakulunk át.

Tehát elengedni azt, ami már nem a miénk, ami már nem kell, ami nem hozzánk tartozik, ami nem illik hozzánk, és a belső bőségre koncentrálni.

Úgyhogy minél zavarosabb, minél furább, minél viharosabb kint a környezet, meg az élet annál nagyobban inkább, jobban inkább bentre kellene koncentrálni.

Tehát a bőséget bent megélni, hogyha kint félreborul.

Úgyhogy az se olyan véletlen, hogy miért épp bőségtudatosság témával jöttem, és két programot hoztam, illetve három program készült el, és nagyon-nagyon sok masterclass ebben a témában, mert pont ez volt a téma, hogy át tudjuk őket transzformálni, és az belül történik.

Tehát belsőleg koncentrálunk a bőségre, ott megdolgozzuk a témáinkat, hogy aztán kint el tudjuk viselni, ugye az anyagi javak elvesztését, illetve bőséget tudunk ott magunknak megteremteni.

Úgyhogy rengeteg más téma is volt, hiszen minden bolygónak van hatása, de most ezt a négyet hoztam el neked, hogy kicsit vedd észre, hogyan lehet olvasni aHuman Design-ból. Mi az, ami vár ránk, mi az, ami volt, és milyen energiák várnak ránk 2023-ban.

Amit meséltem az elején, hogy a Human Design-ban megvárjuk a 41-es kaput, hogy a nap a Startkodon megérkezzen, és ez most január 23-án lesz.

Most felmerülhet a kérdés, akkor milyen energiák várnak ránk 2023-ban?

Hogyha érdekel ez téged, akkor nagyon örülök neki, mert szerveznek egy díjmentes, élő online EVENT-et, egy eseményt, és meghívlak téged is, hogy csatlakozz hozzám 2023. január 23-án este 8 órakor, hogy a 2023-as év energetikai előzeteseire rá tudjak mutatni a Human Design szemszögéből.

Velem tartasz?

 

Itt tudsz jelentkezni a díjtalan, de regisztrációhoz kötött, zoomon megtartott programra:

Szeretettel várlak, és akkor ott találkozunk.