A Human Design Mentális Autoritás

Human Design Mentális autoritás

Miért oly fontos az autoritásod?

Miért jó az autoritásra hallgatnod, és mit is jelent ez a Human Design információ? Olvasd el a bevezető blogposztot erről ITT.

Még nem ismered saját autoritásodat? Akkor gyere, és készítsd el az ÉletTérképedet, abban megtalálod ezt az információt is. Csak pár percig tart és ajándék.

Most pedig merüljünk el a mentális autoritás világában!

A mentális autoritás a külső autoritások köze tartozik. Mit is jelent ez?

A külső autoritás

Külső autoritás: a folyamat dönt

Ez az autoritás a reflektorok (lunáris) és a projektorok (mentális) számára van fenntartva, és abban egyedülálló, hogy nincs belső tekintély, amely befolyásolja a döntéshozatalt.

Sokkal inkább arról van szó, hogy egy döntést alaposan és hosszabb időn keresztül (lunáris autoritásnál ideális esetben 29 nap, azaz egy teljes holdciklus) “át kell érezni”, mert a környezet összes folyamata befolyásolja. 

A másokkal folytatott beszélgetések szintén a döntéshozatal tisztaságának egyik kulcsa.

Miután ennyi különböző energiába merül el, a döntéshozónak a különböző nézőpontok és vélemények rendkívül széles spektruma áll rendelkezésére. Ebből kristályosodik majd ki a helyes döntés.

A jó környezettudatosság és a napi energiák iránti érzékeny érzék minden nagyobb döntéshozatali folyamatban központi jelentőségű.

A mentális autoritás

Mentális autoritással mindössze az emberek 1,6%-a rendelkezik. A mentális autoritás már a külső autoritás-típusokba tartozik, és kizárólag Projektoroknak lehet.

Számodra még a többi típusnál is fontosabb az, hogy jó helyen, jó környezetben legyél, ugyanis a környezeted óriási mértékben befolyásol téged.

Mennyit számít a jó környezet a mentális autoritásúaknak?

Ha rossz környezetben vagy, nem fogsz tudni jó döntéseket hozni az életedben, ugyanis nyitott irányközponttal rendelkezel, ami az identitás központja is, ezért a környezeted nagyban befolyásolja azt, hogy te ki vagy, mennyire tudsz önazonos lenni. Egy rossz környezetben nem tudsz önazonos döntéseket meghozni, és olyan irányba terelni az életedet, ami számodra előnyös. 

Fontos, hogy legyen pár olyan bizalmi embered, akikkel a legfontosabb döntéseidet meg tudod beszélni; akik, mint egy biofeedback-ként, kvázi hangfalként tudnak jelen lenni. Fontos, hogy hangosan tudj gondolkozni a jelenlétükben, és ne akarjanak tanácsokkal ellátni, csupán hallgassanak meg téged, mert a te igazságod ezáltal érkezik meg hozzád, amik elvezetnek téged a jó döntésekhez.

 

Ez az autoritás nagyon ritka, csak projektoroknak lehet ilyen autoritásuk.

Hogyan hoz döntést a mentális autoritás?

Aki rendelkezik az úgynevezett mentális autoritással, nem jelenti azt, hogy most már mentálisan, a fejjel és az elmével kell döntéseket hozni!

Nem!

Mentális projektorként sok bölcsességre van lehetőséged!

Ha megérted a stratégiádat, mint projektor, és az autoritásodat, akkor nagy bölcsességre van lehetőséged.

Mielőtt egyáltalán döntést hoznál az életedben, fontos, hogy a megfelelő helyen legyél, nyitott irányközpontoddal.

Ha rossz helyen vagy, akkor nem vagy önmagad, mert a környezeted óriási mértékben tükrözöd (hasonlóan a reflektorhoz), és ha ez a környezet rossz, akkor nem hozol jó döntést. 

Amikor a döntés meghozatalára kerül a sor, az is fontos, hogy legyenek olyan bizalmasaid, akikkel megbeszélheted a lehetséges döntést. 

Mentor TIPP: Beszélj néhány megbízható emberrel, és használd őket hangadó fórumként. 

Nem azért, hogy tanácsot adjanak, hanem azért, hogy a megbízható embereket úgymond hangfalnak használhasd, miközben hallgatod magadat, ahogyan gondolkodsz!

időt kell szánni és el kell vonulni, hogy a #külvilág impulzusai hatni tudjanak a döntés meghozatala előtt.

Bármilyen furcsán hangzik is ez, így fog kiderülni az igazságod, és magad fogod megtudni, hogy ki vagy mi a helyes vagy nem helyes számodra!

A Mentális autoritás érzékszervi képességekkel rendelkezik, és így érzékeny (a reflektorhoz hasonlóan) a környezetére. 

A testén keresztül érzékeli, hogy melyik környezet illik hozzá, és ki érti meg az egyedi tehetségeit. 

Azáltal, hogy beszélget másokkal, visszavonulva felismeri saját belső igazságát

A hangszíne teljesen megváltozik, ha magabiztos a döntéseiben. A megfelelő környezet a megnyugvás érzését hozza el számára.

Remélem, sikerült több megértést adnom az autoritásodhoz. Ha szeretnél jobban elmélyedni a témában, lehetőséged van videókurzusok formájában is tanulni tőlem.

Itt találod a mentális autoritás videókurzust; klikk a grafikára, és 5 perc múlva már kezdheted is.

Gyakorlati példa a mentális autoritásnak

Tegyük fel, hogy döntés előtt állsz, költözz-e vagy sem. Ahelyett, hogy egyedül, fejben hoznád meg ezt a döntést, inkább beszéld meg egy megbízható barátoddal. Hangosan kimondhatod gondolataidat, érveidet, ellenérveidet és aggályaidat, hogy tisztán lásd érzéseidet és gondolataidat. A beszélgetés és a megosztás folyamata segít abban, hogy a számodra megfelelő döntést hozd meg.

Fontos!

Ami fontos, hogy a BIG BOSS nem lesz kétségbe vonva.

Ha már ismered a saját belső vezetődet, akkor utána már nem tudsz úgy tenni, mintha erről nem hallottál volna.

De hidd el, ha követed a Nagyfőnököt, akkor olyan ajtókat nyitsz ki általa, amire még most nem is gondolnál!

Most az autoritással lezárunk egy elképesztően fontos részt az Élettérképed használatában.

Ez az ALAP, a legminimálisabb alap a Human Designban, ha élni is akarod azt az életet, amit te szerettél volna és ami miatt leszülettél.

Ha ez a kettő (stratégia és autoritás) megvan ÉS követed, akkor, de csak akkor tudsz a biokémiai folyamatok által részt venni az életteremtésben, ahogyan az veled kompatibilis.

Ha álmodból felráznak és kérdezik, melyik a legfontosabb információ az élettérképedböl, akkor rá kell tudni vágni, hogy stratégia és autoritás. 😎

Minden más csak utána következik.

Addig nincs gyorsítósáv, kvantumugrás sem, mérföldkövekről meg ne is beszéljünk.

Ha a stratégiádat és az autoritásodat követed, akkor lesz gyorsítósáv, kvantumugrás és mérföldkő is.

Végülis onnan veszed majd észre, hogy követed-e őket, amikor elkezdesz kvantumot ugrani.

 

Ha érdekel a többi autoritás is, a képekre kattintva megtalálod a róluk szóló blogcikkeket.

 

Jó gyakorlást és csodás eredményeket kívánok!

Szeretettel:

Adrienn