Új év, új elhatározások – de miért olyan nehéz tartani őket?

Új év, új elhatározások – de miért olyan nehéz tartani őket?

Az év vége elérkezett, és az Új Évvel együtt megérkeznek az elhatározások. De miért olyan kihívást jelentő ezeket végigvinni az év során?

35

Miért fontos célokat kitűzni?

Célok kitűzése nem csupán egy trendi fogalom, hanem kulcsfontosságú lépés a személyes és szakmai fejlődés felé. 

Azok az emberek, akik tudatosan és céltudatosan követik céljaikat, általában sikeresek és kiegyensúlyozottabbak az élet különböző területein.

Célok nélkül könnyen elveszhetünk a mindennapi teendők és kötelezettségek sűrűjében, elveszítve az irányt és motivációt. 

Kitűzött célok segítenek megtervezni és strukturálni az elkövetkező időszakot, így hatékonyabban használjuk az időnket. 

Az elérhető célok elérése önbizalmat ad, növelve a önértékelésünket és elégedettségünket.

Célokkal tudatosan irányíthatjuk az életünk alakulását, és konkrét irányt adhatunk annak, amit valóban szeretnénk elérni.

A kitűzött célok motivációt nyújtanak a nehézségekkel és kihívásokkal szembensegítve minket a kitartás és elszántság fenntartásában.

Az életben való előrelépés és fejlődés gyakran a célok elérésén keresztül valósul meg, és egyúttal örömteli érzést ad az elért eredmények miatt.

A célkitűzés olyan eszköz, amely segíti az egyén fejlődését és boldog, kiegyensúlyozott élet kialakítását.

Íme öt lépés, amelyek segíthetnek abban, hogy idén valóban változást érjünk el:

1. Lépés: ABC célok kitűzése

Az egyik leggyakoribb hiba az, hogy túl ambiciózus vagy túl alacsony célokat tűzünk ki magunk elé. Természetesen mindannyian a legjobbat szeretnénk magunknak, de irreális elvárások csalódáshoz vezethetnek.

Legyenek ABC céljaid, nagyok, közepesek és kicsik. Indulj a nagy célok felé, de mindig a következő NEXT LOGICAL STEP legyen a fókuszban, megvalósítható lépésekkel, amelyek könnyen beilleszthetők a mindennapjaidba. Ez egy stabil alapot teremt hosszú távú változásokhoz.

“Az emberek túlbecsülik, hogy mennyit tudnak elérni 1 év alatt, és alábecsülik, hogy mit
tudnak elérni 5 év alatt”

2. Lépés: Mélyreható önreflexió

Mielőtt elhatározásaidat rögzítenéd, tedd fel magadnak a kérdést:

 • Miért fontosak nekem ezek a célok?
 • Mit próbálok valójában elérni?

A mélyreható önreflexió segít megérteni belső motivációdat. Kapcsold össze céljaidat személyes értékeiddel, hogy mélyebb kapcsolatot és motivációt teremts.

3. Lépés: Külső támogatás keresése

Nem kell egyedül küzdened! Oszd meg céljaidat barátokkal, családdal, vagy találj egy támogató partnert, mentort. A közös támogatás és az együtt elért sikerek megkönnyítik az úton való haladást, és jelentősen növelik a siker esélyeit.

4. Lépés: Türelem magaddal szemben

A változás időt igényel. Ha egy hónap után észreveszed, hogy nem tudod fenntartani elhatározásaidat, ne légy túl szigorú magaddal. A visszaesések normálisak, és lehetőséget kínálnak stratégiáid módosítására.

A lényeg: hogy folytasd, ez kulcsfontosságú a hosszú távú sikerhez.

5. Lépés: Folyamatosan alkalmazkodj és finomhangolj

A siker kulcsa az alkalmazkodásban rejlik. Rendszeresen értékeld a haladásodat, azonosítsd az akadályokat, és igazítsd az stratégiáidat. A rugalmasság létfontosságú a céljaid hosszú távú hatékonyságához. Légy kész arra, hogy finomhangolj és alkalmazkodj céljaidhoz, ha észreveszed, hogy valami nem működik.

Hogy elérd a céljaidat, mindjárt felírtam azt az 5 kifogást, amit az emberek a leggyakrabban használnak, ha megkérdezem őket, miért nem érik el a céljaikat az év végére:

 1. Nem konkrét célok kitűzése: Ha a célok túl általánosak vagy homályosak, az elérésük sokkal nehezebb lehet. Hiányzik a konkrét irány és az elérhetőség érzése, ami akadályozhatja az egyén motivációját és kitartását.

   

 2. Túl nagy terhek vállalása: Ambiciózus célok kitűzése jó dolog, de túlzottan nagy terhek vállalása ronthatja az esélyeket az elérésükre. Az irreálisan magas elvárások hosszú távon frusztrációt és kiégést okozhatnak, ami hátráltathatja az egyént.

   

 3. Nem mérhető célok: Ha a célok nem mérhetők vagy követhetők, nehéz lesz értékelni az előrehaladást. A hiányzó mércék és referencia pontok akadályozhatják az egyént abban, hogy lássa, valóban közeledik-e a kitűzött céljaihoz.

   

 4. Motiváció hiánya: Az alacsony motiváció vagy a célok iránti érdeklődéshiánya kulcsfontosságú akadály lehet. Ha valaki nem találja meg a személyes motivációt, nehéz lesz fennmaradni a kitűzött célok elérése érdekében szükséges erőfeszítéseket.

 5. Hiányzó támogatás és tervezés: Ha az egyén nem rendelkezik a megfelelő támogatással vagy nem rendelkezik egy jól kidolgozott tervvel a célok elérésére, könnyen elveszhet az úton. A társadalmi és szakmai támogatás, valamint egy strukturált tervezés nélkül az egyén könnyen elakadhat az útján.

Készen állsz arra, hogy 2024-et a tieddé tedd?

Szeretnél megtanulni olyan célokat kitűzni és követni, amelyek hozzád passzolnak?

Akkor vegyél részt exkluzív online programunkon, a “Start 2024 – Éves tervezés Human Design-nal a Te legjobb évedért”, amely 2024. január 27-én kerül megrendezésre.

Fedezd fel, hogyan fejlesztheted ki teljes potenciálodat, és teremts alapot hosszú távú változásokhoz.

Jelentkezz most, és teremtsd meg eddigi legjobb éved! 

Legklasszabb Éved: Tervezd meg a 2024-es évedet a vállalkozásodban a metafizika segítségével EGYÉNILEG, a te egyedi ÉletKód-jaid bevonásával.

Legyen olyan 2024-es évterved, ami egyéni, mint az ujjlenyomatod! Tervezd meg velem metafizikai eszközökkel 1 nap alatt, online.

MIÉRT A “START 2024”; PROGRAM?

 • Energetikai és Metafizikai Részletek

Megismered a 2024-es év energetikai, metafizikai energiáját és frekvenciáját. Ráhangolódsz az év jellemző energiáira, amelyek elengedhetetlenek vállalkozásod sikeres vezetéséhez.

 • Cselekvési Szabályok és Útmutatások

Kideríted, mi a “GO” és a “NO-GO” cselekvés az év során. Az év minden hónapjára kapod a szükséges iránymutatást a sikeres döntéshozatalhoz.

 • Vállalkozási Niche-k és Új Trendek

Felfedezed azokat a vállalkozási lehetőségeket, amelyek a következő időszakban földrengést okozhatnak. Útmutatást kapsz az új piaci részpiacok felfedezéséhez.

 • Havi Életrajz a TE ÉletTérképeden keresztül

Tudni fogod, mikor foglalkozz a konkurenciával, mikor pihenj, és mikor szervezd a nagy bejelentéseket vagy kampányokat. Minden hónap energiája, témája és kihívása az életed térképén alapul.

+ Bónuszok minden résztvevőnek:

 • Saját archetípusodhoz passzoló videó és “Earth Luck” ajándék.
 • Human Design videókurzus vagy ÉletTérkép Könyv a saját típusodhoz.
 • ÉletTérkép Könyv pdf formátumban.
 • Ingyenes belépés a Human Design Rave New Year 2024 eseményre január 22- én.
 • Meglepetés csomag (postai úton) a workshop előtt a kakaó ceremóniához és a Welcome Partyhoz.

PROGRAM RÉSZLETEI:

 Dátum: 2024. január 27. (szombat) 10:00 – 16/17:00

 Formátum: Interaktív workshop (és a felvétel később elérhető lesz)

 Felvétel elérhető: 2024. február 3-tól

GYERE ÉS TERVEZD MEG AZ ÉVEDET A TE EGYEDI ÉLETKÓDODDAL!

Jelentkezz most és változtasd meg 2024-et egyénileg és hatékonyan! 

Részletfizetés is lehetséges!

2 részletben : 1. részlet (234€) most, 2. részlet 30 nap után

vagy

3 részletben: 1. részlet (156€) most, 2. részlet 30 nap után, 3.részlet 60 nap után

Küldj emailt: happyclient@tothmateadrienn.hu és küldjük a részlethez az infot.

Ha érdekel a többi energiatípus is, a képekre kattintva megtalálod a róluk szóló blogcikkeket.

Csodás napot és értékes felismeréseket 

Szeretettel:

Adrienn